Soon

Challenge Response 163


The cat, the coffee and the cake

Let's list the events and count the time spent on each one.

The first activity was to put the cat out of the house. So our list starts with this activity and time is counted from it.

Activity

Time after cat was put out

Cat outside the house

0 minutes

Oven cake

10 minutes

Make coffee

10 + 6 = 16 minutes

Alarm clock rings

35 + 10 = 45 minutes

Cat comes into the house

45-5 = 40 minutes

Just Having Coffee

40 + 3 = 43 minutes

Phone rings

16+ (40-16) / 2 = 28 minutes

Turn off the phone

28 + 5 = 33 minutes

According to the board, at 3:59 am I hung up the phone, which occurred 33 minutes after putting the cat out of the house. So the answer is 03h59min - 00h33min = 3:26 am.

Back to statement